Foredrag ”Mit liv på Svalbard” med Aino Grib søndag den 12. januar 2020 kl. 14.00 i Fuglsanghus.Foredraget trak fulde huse med omkring 100 tilhørere på stolene og på gulvet i stueetagen i Fuglsanghus.


Aino Grib gav tilhørerne en spændende oplevelse med fortællingen om, hvordan hendes liv på Svalbard fra 2000 - 2012 var. De første 4 år i Vesterålen, nord for Lofoten og derefter 8 år i Longyearbyen på Svalbard. Udover et par tusinde isbjørne på Svalbard bor der i Longyearbyen lidt over 2.000 indbyggere.

Aino kunne blandt andet fortælle, at Hillary Clinton besøgte Svalbard, mens Aino boede deroppe. Beboerne har tilladelse til at gå med gevær for at være klædt på til at møde en isbjørn, der evt. har truende adfærd. Dette havde Hillary Clintons bodyguards svært ved at acceptere.Fuglsanghus, Gl. Hovedgade 2, 2970 Hørsholm

 

Åbningstider:

Fredag-søndag: 12-17.Rundvisning og foredrag med billedhugger Stine Ring Hansen lørdag den 28. januar 2017 kl. 15-16 i Fuglsanghus

Hørsholm Kunstforening © 2016 – Formand: formand@hoersholmkunstforening.dk

Stine Ring Hansen fortæller om, at hun allerede som barn begyndte at male (der skimtes et af hendes tidlige værker i baggrunden) 

Stine Ring Hansen har siden 2006 udformet og lavet den bronzeskulptur af Den Grimme Ælling, der sammen med 500.000 kr. ledsager Hans Christian Andersen Litteraturprisen. Prisen gik i 2016 til den japanske forfatter Haruki Murakami. I 2013 udførte Stine en buste af Haldor Topsøe i forbindelse med hans 100 års fødselsdag, og et eksemplar af denne buste er i dag opstillet rundt i verden på firmaet Haldor Topsøe A/S kontorer.


Stine har arbejdet som billedhugger gennem 25 år og har dermed efterhånden en del erfaring i at forme skulpturer og formår selv den store proces i bronzestøbning. Ideerne til værkerne kommer af hverdagsbegivenheder på det personlige plan så vel som det samfundsmæssige plan – også i temaer, som er relevante for tiden.

 

Stine vil fortælle om sit liv som billedhugger, hvordan det begyndte, og hvad det kræver at leve af sin kunst og hvad, der driver skulpturerne frem til det de er.