22.5. - 27.6.2021
Priscilla Mouritzen, keramiker
Vibeke Lindhardt, tekstilkunstner
Priscilla Mouritzen er født i 1945 i Cape Town, Sydafrika. Efter et par år på Kunstskole i Durban, Natal, valgte hun som 19-årig at rejse til England, hvor hun arbejdede som drejer på et keramikværksted nær Baker Street i London. Hun etablerede senere eget værksted i Norfolk og lavede brugsting i 1970´ernes ånd til en kæde af køkkenbutikker.
Men i 1978 kom forandringen. Priscilla Mouritzen flyttede til Danmark og måtte her genfinde sit keramiske formsprog, da luften var gået ud af det rustikke stentøjsmarked.
Hun begyndte at arbejde i porcelænsler med dekoreret overflade og senere med at brænde emnerne i træfyrede ovne, hvor askens glasur dækker overfladen. Hendes formsprog genkalder hendes afrikanske rødder.
Til udstillingen i Fuglsanghus kommer Priscilla Mouritzen med helt nye værker, som viser flere teknikker og brændingsmetoder. Grafisk dekoreret porcelæn, sort på hvid porcelæn, brændt i el-ovn i værkstedet på Vejlesøvej i Holte.
Runde former, begittet i jordfarver, brændt i flere timer i en blanding af trækul og savsmuld i en lukket beholder.
Desuden en gruppe porcelænsvaser og skåle formet i hånden og brændt til knap 1300 C i en af de specielle træfyrede ovne på
“Guldagergaard International Ceramic Research Center” i Skælskør.
Priscilla Mouritzen har udstillet talrige steder i udlandet og i Danmark og deltager jævnligt i konferencer inden for sit fag.
Medlem af Craftsman Potters Association, UK og National Council for Education in the Ceramic Arts, USA. Bestyrelsesmedlem, International Ceramic Research Centre, Guldagergaard.
Vibeke Lindhardt er født i 1960 og uddannet på Skals Håndarbejdsskoles Seminarium 1979-82. Fra 1983-1985 værkstedsuddannelse fra tekstilkunstner Ann-Mari Kornerups værksted. I 2011 cand.pæd. i didaktik fra Aarhus Universitet.
Vibeke Lindhardt siger om sine værker, som hun udstiller i Fuglsanghus: ”Materialet er altid mit udgangspunkt, ud fra det skaber jeg værkerne. Mit foretrukne materiale er håndlavet papir fra hele verden, særligt fra Bhutan og Japan. Papiret bearbejder jeg, så det får nærmest tekstil karakter.
Jeg er oprindeligt uddannet som væver. På udstillingen i Hørsholm Kunstforening vil det dog fortrinsvis være værker i papir og broderier på papir, en del i meget store formater – men også mindre arbejder.
Ud over arbejdet med broderi og papir har jeg gennem årene lavet mange kirketekstiler, senest til Østervangkirken i Glostrup i 2020, og under udstillingen vil der blive vist et slideshow, der viser processen fra skitsestadiet til det færdige vævede arbejde”.
Vibeke Lindhardt har udstillet mange steder i ind- og udland, senest 2018 på Køng Museum, og hun udstiller senere i 2021 i Toldboden i Kerteminde. Forfatter til bogen: ”Se min kåbe, de danske bispekåber som pragt, dragt og magt”, Bibelselskabet 2021. I november 2021 udkommer sammen med Anne Hedeager Krag: ”Dronningens Kirketekstiler”, Gyldendal.
Medlem af: BKF – Billedkunstnernes Forbund, DK og Danske Kunsthåndværkere & Designere. Indvalgt som medlem af Selskabet for Kirkelig Kunst. Forkvinde for NTA – Nordic Textile Art.
Tegninger af Erik Eibye
Lørdag den 31. juli - søndag den 22. august 2021
Sammen med Aktiv Kunst medlemsudstilling vises et udvalg af tegninger af Erik Eibye.
6.11.-12.12.2021
Anita Viola Nielsen, billedkunstner
Jens-Peter Kellermann, billedhugger
Anita Viola Nielsen er født 1958 i Vridsløsemagle.
Dimitterede fra Den Grafiske Højskole, København 1982. 1983-84 Accademia Del´ Belle Arti, Perugia, Italien. 1984-85 Glyptotekets tegneskole, 1986-96 egen tegnestue med bogomslag som speciale, 1997-99 Billedskolen, København. 2002-06 Københavns Universitet, åbent universitet, kunsthistorie.
På udstillingen i Fuglsanghus viser Anita Viola Nielsen et bredt udvalg af maleri, olie og akryl på lærred, papirklip, akvarel, gouache, pastel og litografi. Der vil være ældre værker fra 2001 og op til i dag.
”I Anita Viola Nielsens værker ser vi spor af mennesker – en bænk, en lygte, en skulptur eller måske en bil – men næsten aldrig mennesker selv. Måske er det udtryk for erkendelsen af, at vi altid er alene med os selv og den ensomhed, der følger denne erkendelse.
Udforskningen af det sanseligt uhåndgribelige er i betydelig grad inspireret af Giorgio de Chirico, der sammen med J.F. Willumsen og Giorgio Morandi er blandt hendes vigtigste, kunstneriske forbilleder.” (Citat af Jesper Nickelsen, koordinator i Nordisk Ministerråds kulturteam).
I de senere år har Anita Viola Nielsen haft sine mest produktive perioder som kunstner under de årlige ophold i Rom og i Athen.
Anita Viola Nielsens CV vidner om mange udstillinger i ind- og udland. Hun har siden 2014 været i arbejdsudvalget og ledelsen i kunstnersammenslutningen Corner. Modtog i 2011 æreslegat fra Anne-Marie Telmanyi, Carl-Nielsens Fond. Stipendier fra Dronning Ingrids Romerske Fond. Det Danske Institut i Rom, 2011, 2013, 2015, 2017 og 2019. Samt arbejdslegater fra Statens Kunstfond i 2012 og 2013.
Jens-Peter Kellermann, født 1952 i Nyborg og uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi 1973-82. Fra 1983 til 2017 ansat som underviser på Danmarks Designskole/ Det Kongelige Danske Kunstakademis skoler for arkitektur, design og konservering.
Kunsthistoriker Bolette Marie Madsen siger om Jens-Peter Kellermanns kunst:
"Man kan altid genkende en Jens-Peter Kellermann-figur: Ædelt bronze blandes med tegl, skifer, granit, marmor og til tider korkpropper i hans på en gang forfinede og rustikke figurer, hvis farvemæssige og stoflige variable sanselighed passer så godt til de fortællinger, de er bærere af. Hans figurer synes at udgøre en stadig strøm af budbringere fra et univers med alskens kulturelt fællesgods, hvor materialerne og religiøse, mytologiske og burleske beretninger befrugter hinanden. Der fortælles historier om forfængelighed, indbildskhed og kærlighed, og i figurerne indlejres underfundighed og humor, men aldrig distancerende ironi.
Stenene forarbejdes i København og voksen føjes til i Venedig, i Rom, i Athen og i Prag efter inspirerende spadsereture blandt fortidens minder. Tilbage i Danmark færdiggøres værkerne med støbningen af bronzen og monteringen på basen.”
Jens-Peter Kellermann har været medlem af kunstnersammenslutningen Corner siden 1992. Han har solgt værker til Roskilde Højskole, Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole, Rigshospitalet, Københavns Kommune Kulturfond og er repræsenteret ved offentlige monumenter i blandt andet Vojens, Horsens, Holsteinborg og Torshavn.
Har modtaget KEPrisen samt støtte og legater fra blandt andet Astrid Noack Fonden, Dansk Færøsk Kulturfond, Augustinusfonden og Henry Heerups Legat.
.
Hørsholm Kunstforening © 2016 – Formand: formand@hoersholmkunstforening.dk