3. marts - 1. april 2012
Maleren og grafikeren Hans Berg
Malerier og grafik - Retrospektiv mindeudstilling
5. maj - 3. juni 2012
Jane Reumert
Keramik
Karin Birgitte Lund
Tegning og grafik
Jane Reumert (født 1942). 1960-64 uddannet på Kunsthåndværkerskolen i København.
Om sit arbejde skriver Jane Reumert i kataloget "Keramiske Veje":
Ler, lys, liv, lethed
”På grund af porcelænets renhed og mulighed for transparens har det siden 1980 været mit foretrukne materiale - helt rent eller iblandet forskellige chamotter og fibre. Mit ønske om at opnå maksimal transparens og lethed, også i større formater har gennem årene affødt utallige eksperimenter med opbygningsteknikker såvel som brændingsmetoder.
Ler, Polyester, Bit
Fra 1992 har jeg i nogle perioder arbejdet med glasfiberarmeret polyester. Materialet er stærkt og det er muligt at udarbejde meget store tynde transparente lette kar som kan dekoreres med indstøbte materialer.
På udstillingen i Fuglsanghus ses to store ”Keramiske Metamorfoser”, hvor jeg har forsøgt at forene det urgamle organiske ler med det nutidige tokomponente polyester og det højteknologiske digitale medie. De store kar er bygget op i ler, som derefter er støbt af i glasfiberarmeret polyester. Processen er krævende på grund af det nødvendige beskyttelsesudstyr, og fordi arbejdet skal tilendebringes, inden materialet hærder. Alle virkninger og motiver skal beregnes dobbeltkrumme. Papiret skal tilskæres, så det passer med formen, alt skal være forberedt til mindste detalje, så det kan ilægges i rette rytme og rækkefølge. De indstøbte motiver er bearbejdet på computer på basis af egne fotografiske optagelser”.
Jane Reumert er repræsenteret på The Metropolitan Museum of Art, New York samt på en lang række andre museer i såvel udlandet som i Danmark.
Karin Birgitte Lund (født 1946). 1968-73 uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi.
Om sit arbejde skriver Karin Birgitte Lund:
"Jeg har en særlig evne til at se ting, som de fleste mennesker overser. Lige siden min ungdom har jeg været optaget af forfald, og ikke mindst den skønhed, der kan opstå af ting, som tiden har slidt på. Det er detaljen og udsnittet, der interesserer mig. Når jeg for eksempel færdes i landskabet, zoomer jeg automatisk ind på detaljerne, om det er et blomsterflor på en eng, redskaber, efterladte tjæretromler, en traktor med ridser. Det er den grafiske udstråling, der fascinerer mig".
Kunstner bag de nye danske pengesedler
Nationalbanken udskrev i 2006 en konkurrence om nye pengesedler. Otte danske kunstnere fik til opgave at udarbejde motiver til den nye seddelserie, og det endelige valg faldt på Karin Birgitte Lunds forslag med motiver af danske broer og oldtidsfund.
Karin Birgitte Lund er repræsenteret på: Kobberstiksamlingen, Statens Museum for Kunst, Ny Carlsbergfondet, Vejle Kunstmuseum, Skovgårdsmuseet, Kastrupgårdsamlingen
11. august - 9. september 2012
Ida Holm Mortensen
Keramik, maleri, tegning, grafik og akvarel
Ida Holm Mortensen, Kerteminde (født 1950) er uddannet maler fra Det fynske Kunstakademi og en kunstner, der ikke kun spiller på én streng. Hun spænder fra det ekstremt realistiske til det fantasifulde, fra det spontane og legende til den rytmiske orden i ornamenterne. På udstillingen vises således malerier, akvareller og grafik med kirsebær, solbær, rødbeder og roer – hvert enkelt bær, hver eneste lille frugt eller grøntsag er omhyggeligt placeret i rækker eller mere tilfældigt på lærredet eller papiret.
Ved siden af maleriet og grafikken mestrer Ida Holm Mortensen også keramik i form af skåle med stramme strukturer, strenge mønstre og stiliserede naturornamenter. Og så vises ikke mindst hendes velkendte ”siddekugler”.
17. november - 16. december 2012
Buster Bruun
Malerier og grafik - Retrospektiv udstilling fra 1946
Buster Bruun, født 1929, forberedte sig til Kunstakademiet via Erik Clemmesens forskole i 1950-51, og ”gik derefter i tur" på Kunstakademiet i København hos Aksel Jørgensen, Olaf Rude og Niels Lergaard i årene 1951-57.
Udstillingen, som Hørsholm Kunstforening præsenterer, er en retrospektiv udstilling med værker spændende fra 1946 og helt frem til 2012. Disse værker vises kronologisk sammen med tekster, hvor Buster fortæller lidt om den pågældende fase i sin kunst og sit liv.
Motivverdenen er ofte landskabet. Motiverne dukker frem inde i hovedet, men inspirationen kommer fra en daglig kontakt med naturen – traveture og lystfiskeri er blandt yndlingsbeskæftigelserne. Selve arbejdet sker dog i atelieret.
En anden inspirationskilde er Tizians ”Venus fra Urbino”, der er malet i 1538. Buster Bruun tog udgangspunkt i dette billede og skabte sine egne versioner – alt i alt blev det til 65 indbyrdes meget forskellige parafraser. Kun ganske få, der ikke blev solgt, er med på udstillingen.
Hørsholm Kunstforening © 2016 – Formand: formand@hoersholmkunstforening.dk