9.2. - 10.3.2013

Alfred I. Jensen

Malerier og grafik


Alfred Immanuel Jensen blev født 18. september 1917 på Nørrebro i København og døde 3. december 2006 i sit hjem, Vindheimar, Næsby ved Glumsø. 1936-39: Kunsthåndværkerskolen i København.

1944 -50: Kunstakademiet i København. Malerskole og grafisk skole hos Aksel Jørgensen.

1955-62: Elof Risebyes mosaik- og freskoskole.


Alfred I. Jensen brugte sine drømme, landskabet ved hjemmet, familien, sit arbejdsbord, sine vinduer, markerne, haven, brændestablen og sit hus som motiver. Han malede det nære, fordi han kendte det bedst. Det var her, han via ekstrem opmærksomhed og en udpræget vedholdenhed undersøgte skift i lys og toner.

I udstillingen på Fuglsanghus kan ses en lang række grafiske og maleriske hovedværker, hvoraf flere aldrig før har været udstillet. Hans abstrakte motiver har ofte udgangspunkt i geologisk ”stenslib”, som han arrangerede og betragtede gennem sit mikroskop. Oliemaleriet ”Indgang til det skjulte” er et af hovedværkerne efter denne metode. På udstillingen kan endvidere ses en række selvportrætter udført i forskellige teknikker.

Alfred I. Jensen

Cigaræske

13.4.- 12.5.2013

Maja Lisa Engelhardt

Malerier og grafik


Arrangeret i samarbejde med Galleri Weinberger, København


Maja Lisa Engelhardt blev født i 1956 på Frederiksberg, men hendes barndomshjem blev et husmandssted ved Saltbæk Vig, nordøst for Kalundborg.


Efter realskolen fortsatte Maja Lisa Engelhardt på kunsthøjskoler, først i Holbæk og siden på Jaruplund, og i 1978 blev hun optaget på Det fynske Kunstakademi.


I 1985 - i en alder af 29 år - debuterede Maja Lisa Engelhardt med separatudstillingen "Klædebon" i Nikolaj Kirke i København.


Maja Lisa Engelhardt flyttede i 1981 til Frankrig, men inspirationskilden til hendes billeder er vedblevet at være barndommens landskab og de stærke naturoplevelser, hun havde under opvæksten ved Saltbæk Vig, nordøst for Kalundborg.


Maja Lisa Engelhardt har udsmykket over 20 kirker og henter sine motiver fra både Det Nye og Det Gamle Testamente.


20.7.-18.8.2013

Sara Mathilde Øster Povlsen

Malerier


Sara Mathilde er født i Hellerup i 1973, men er vokset op med stor tilknytning til det smukke Samsø, hvorfra hendes mors familie stammer. Allerede som teenager arbejdede hun med collager og designede desuden af genbrugsmateriale smykker og tasker, som hun afsatte til ugebladene.


Efter gymnasiet blev Sara Mathilde tiltrukket af kunstscenen i metropolen London og rejste til England for at blive uddannet som billedkunstner på London University of Art.


Her fik hun atelier i den særprægede London forstad Clapham og havde sin første separatudstilling i The London Media Centre og deltog desuden i en række udstillinger blandt andet The Conway Hall, Chelsea College og Lauderdale House.


Hun blev især optaget af transformationer af bolig- og fabriksområder i nedslidte London kvarterer og udviklede efterhånden en helt speciel teknik, hvor foto og maleri smelter sammen på en bund af struktur og relief. Ofte er det overfladen, der er udgangspunktet i hendes motiver. Facader eller bygninger, som går i lidt opløsning og transformeres i et væld af farver og stoflighed, men samtidig er der noget gådefuldt over, hvad der gemmer sig bag døre og vinduer. Det er malerier, som skabes i serier med en på forhånd valgt palet ofte i farver, som forandrer sig efter lyset i rummet, sådan at også billedets udtryk ændres. Ofte er der i værkerne indlagt små ”hemmelige” motiver, som kun ses ved bestemte lysindfald.Efterhånden er også andre storbyer blevet inddraget i motivkredsen blandt andet Barcelona, Oaxaca, New York og København. Sideløbende begyndte Sara Mathilde at arbejde med abstrakt maleri, som er skabt i en teknik af lag på lag af struktur og relief, men som i farvevalg og stoflighed har samme udgangspunkt i overfladen som bymotiverne. I disse værker er det alene farvernes sammensætning, som giver en intens og kompleks oplevelse af form, farve og materiale.

Sara Mathilde: Acoustics 1 - 150 x 120 cm

26.10.-24.11.2013

Jens Peter Helge Hansen

Malerier og grafik

70 års fødselsdagsudstilling


Jens Peter Helge Hansen, født 1943, er uddannet fra Kunstakademiet i København fra 1966 til 1972 under Egill Jacobsen, Palle Nielsen og Dan Sterup Hansen.


Jens Peter Helge Hansen har altid været optaget af naturen, og hans motiver tager derfor ofte udgangspunkt i insekter, fugle, frøer, firben eller fisk. Der er dog aldrig tale om en naturalistisk fremstilling – snarere en abstrakt form, hvor farverne spiller en afgørende rolle. Farverne var tidligere meget kraftige, men i de senere år er kunstneren  blevet lidt mere tilbageholdende”.Udstillingen viser en fornem række af Jens Peter Helge Hansens udtryksformer – fra de tidligere billeder, der ofte er præget af mangfoldighed, så man næsten føler en kriblen og krablen - til de senere år, hvor værkerne er mere forenklede med færre dyr og større former.


På udstillingen kan også ses akvareller fra1980’erne og fremefter. Små ting, undertiden humoristiske, hvor kunstneren undersøger metoder, kompositioner og skærper den koloristiske sans.

Hørsholm Kunstforening © 2016 – Formand: formand@hoersholmkunstforening.dk