Kustodeudflugt lørdag den 9. november 2019

i København 


For at takke vores altid velvillige og dygtige kustoder holder vi hvert år en kustodeudflugt.


I år gik turen til Statens Museum for Kunst for at se udstillingen Dansk Guldalder – Verdenskunst mellem to katastrofer. Vi havde fået cand. mag Camilla Rohde Madsen til at guide os igennem udstillingen. Hun havde meget at fortælle og satte billeder, kunstnernes liv  og tiden i en meget interessant ramme.


Middagen fik vi på restaurant Høst i Nørre Farimagsgade 41. Og det var lækkert fra første bid til sidste søde smag af hjemmelavet petit four. Snakken gik over bordet om kunsten, vi havde set og de mange spændende og anderledes retter, der blev serveret.

På Hørsholms Kunstforenings vegne vil vi takke jer kustoder for det store arbejde I gør for os. Vi er meget glade for jeres engagement og trofasthed.

 

Jette Nielsen og Pia Eschelsen

Fuglsanghus, Gl. Hovedgade 2, 2970 Hørsholm

 

Åbningstider:

Fredag-søndag: 12-17.Rundvisning og foredrag med billedhugger Stine Ring Hansen lørdag den 28. januar 2017 kl. 15-16 i Fuglsanghus

Hørsholm Kunstforening © 2016 – Formand: formand@hoersholmkunstforening.dk

Stine Ring Hansen fortæller om, at hun allerede som barn begyndte at male (der skimtes et af hendes tidlige værker i baggrunden) 

Stine Ring Hansen har siden 2006 udformet og lavet den bronzeskulptur af Den Grimme Ælling, der sammen med 500.000 kr. ledsager Hans Christian Andersen Litteraturprisen. Prisen gik i 2016 til den japanske forfatter Haruki Murakami. I 2013 udførte Stine en buste af Haldor Topsøe i forbindelse med hans 100 års fødselsdag, og et eksemplar af denne buste er i dag opstillet rundt i verden på firmaet Haldor Topsøe A/S kontorer.


Stine har arbejdet som billedhugger gennem 25 år og har dermed efterhånden en del erfaring i at forme skulpturer og formår selv den store proces i bronzestøbning. Ideerne til værkerne kommer af hverdagsbegivenheder på det personlige plan så vel som det samfundsmæssige plan – også i temaer, som er relevante for tiden.

 

Stine vil fortælle om sit liv som billedhugger, hvordan det begyndte, og hvad det kræver at leve af sin kunst og hvad, der driver skulpturerne frem til det de er.